sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Haastetta pukkaa

Saatiin siis paimenlaumalta tällainen blogihaaste! Mielenkiintoista tehdä näitä kun harvoin meidän kohdalle osuu. Säännöt ovat siis yksinkertaisesti, yksitoista kysymystä sekä vastausta. Muista haastaa myös seuraavat yksitoista bloggaajaa!



1. Millainen on mielestäsi onnistunut treeni?

Semmoinen, jossa on oikeasti edetty jossain asiassa ja treenattu järjestelmällisesti. Tai saatu apuja ja jatkoon varten suunnitelmaa ongelman ratkaisuun. Semmoinen, josta jää hyvä mieli kaikille! :) 

2. Kuinka koirasi palkkautuu?

Bamsu palkkautuu lelusta kaikista parhaiten, mutta ei namitkaan huonoja ole. Pallot sillä on ykkösiä ja ne pidetäänkin vain treenileluja, sattuu olemaan tuo neito hieman pallohullu nimittäin. Bamsu palkkautuu myös hyvin rapsutuksista ja sanallisesta kehusta sekä nykyään saan sen viretilan nousemaan jo tietynlaisesti lepertelemällä.
Boris palkkautuu lelusta kaiken parhaiten, vetoleikit on sen mielestä kivoimpia. Odottamisharjoitteluissa sille toimii myös palkkana jo vapaa käsky ja odotetun asian esim. ruuan syöminen tai vieraan tervehdys, kuten toisaalta melkein joka koiralla taitaa olla. Nameistakin Boris palkkautuu, mutta sitäkin ja leluja parempi palkka on vain yksinkertaisesti huomio. Boris on nimittäin hyvin, Hyvin huomionkipeä. 

3. Millaisella vaatetuksella useimmiten lenkkeilet?

Riippuu ollaanko menossa juoksemaan, pyöräilemään, kävelemään vai rymyämään metsässä tai pellolla. Perus lenkkivaatetus on hyvät kengät, collegehousut, säänmukaisesti takkia tai hupparia ja siinä se taitaa ollakin. Nameja taskussa tietenkin on perusvarustus, ei sitä koskaan tiedä vaikka osuisi täydellinen paikkisharjoittelupaikka eteen! Juoksemaan mennessä tietenkin juoksuhousut jne sekä lenkkarit. Eli aika perus siis. 

4. Suositko aktivointileluja -tai pelejä?

En ole kumpiakaan ostanut, sillä aina kaupassa testatessa ne on tullut keksittyä sillä sekunnilla. Silti vessapaperirulla johon on piilotettu herkku ja päät taiteltu on ikuinen haaste sekä tuottaa tekemistä, aina. Olen tullut siihen tulokseen että yksikertaisempi parempi. Asioiden järsiminen kuluttaa näitä ainakin henkisesti jonkin verran ja pyrin tarjoamaan niille enemmän mm. Lihaisia ajanvieteluita tai tarjoilen niiden ruuan kongista tai aktivointipallosta. Pelejä en siis suosi, mutta aktivointilelut on ihan hyviä. 


5. Mikä on paras koiriin liittyvä tuotehankintasi ikinä?

Haha, aika hyvä kysymys! Pakko kuitenkin hetken miettimisen jälkeen todeta että Feelin tuotteet, Eli siis nahkaiset puolikurrat sekä rasvanahkahihnat. Aiemmin on ollut Hurttaa ja ne ovat olleet epäkäytännöllisiä ainakin omilla koirillani sekä käytössäni. Aitonahkaiset ulkoiluvermeet ovat kestäneet ja näyttävät vieläkin kuin uusilta. Ja ovathan ne tosi nätitkin! Toinen hyvä hankinta taitaa olla joskus stockmannilta ostetut T- valjaat Bamsulle. Edelleen käytössä, toisin kuin muutamat muut valjaat jotka ovat paljastuneet epäkäytännöllisiksi tai huonon malliseksi. 



6. Jos saisit ilmaiseksi minkä tahansa koiriin liittyvän tuotteen/koulutuksen, mikä se olisi?

Borikselle tietty agilityn alkeiskurssi! Myös nosework kurssi kiinnostaa, sekin Boriksen kanssa... Bamsun kanssa haluaisin tokovalkkuun. 

7. Kuinka koirasi matkustaa?

Jos mennään Janin kanssa niin häkissä takapenkillä. Katrin kanssa niin takaluukussa belgien kanssa. Bussissa jalkatilassa istuen/maaten/nukkuen. Vieraampien kyydillä joko takapenkillä maaten tai jalkatilassani. Junassa jalkatilassa, veneessä istutaan pelastusliivit päällä... Onneksi on helpot koirat matkustamisen kannalta niin ettei mikään tuota ongelmaa ja vähän kaikilla tavoilla onkin matkusteltu. Pyritään kuitenkin aina turvalliseen matkustamiseen! Joskus oli turvavyöt Bamsulla mutta ei voi käyttää kun ei ole toisellakin! :D 

8. Missä voisit mielestäsi kehittyä koiranomistajana?

No, vähän kaikessa. Voisin panostaa enemmän koirien koulutukseen sekä olla natsimaisempi mutta ainakin toistaiseksi ollaan kohtuu rennolla linjalla. Harrastuksiin voisin suhtautua kilpailuhenkisemmin sekä saada Boriksen kanssa enemmän konkreettisesti aikaan. 

9. Onko koira koskaan purrut sinua?

Ei ole. 

10. Pidätkö koiraasi paljon vapaana?

Vapaanaololenkit ovat vakio. Mahdollisimman paljon! Yleensä pyrin Nokialla vieraillessani käyttämään koirat metsässä tai pellolla sekä täälä tampereella metsässä tai pienellä peltoaukiolla. Joskus käydään myös koirapuistoissa niiden ollessa tyhjillään, mutta aika harvoin. Monesti käy niin että ajattelen meneväni tekemään hihnalenkkiä ja käännynkin vapaanaolopaikoille jossain vaiheessa.. No ei mitään, ainakin koirilla on hauskempaa! Bamsu ja Borishan käyttävät vapaanaolon aktiivisesti juoksennellen ja leikkien. Joten se väsyttääkin niitä tehokkaasti, jonka takia se on niin suosittu ulkoilutapa.

11. Mitkä ovat koirasi ulkonäön heikkoudet ja vahvuudet?

Hmm, en oo varmaan koskaan tarkkaillut koiriani tältä kantilta! Boris on tosi kevyt, toisaalta se ei ole ehkä niin rodunomainen muutenkaan mutta omaan silmääni tosi kivannäköinen pakkaus. Massaa saisi saada lisää niin olisi vielä hienompi.. Bamsulla on vähän tappijalat sekä lyhyt häntä. Vahvuuksia olenkin parempi luettelemaan! Bamsulla luonnonkorvat, ilme, koko sekä turkinlaatu ja sen määrä. Boriksella taas fiksu peruskoiran rakenne, se on jotenkin jäntevän ja kestävän oloinen pakkaus. Eikä vain ole vaan on, kepeydestään huolimatta ei tarvitse pelätä että se menisi rikki pienestä. 

Haastamme!

Villi Vili ja Menevä Muru!
Ristiturvat ja Rakki
Cardi pojat reenaa
Ihmekoirat
Living is easy
Flying Havaneses
Cindy ja Fanny
Paimenlapset
Tobbe Lifestyle
Shetlandia
Nana & Rilla

Kysymykset!

1. Mistä peräisin koirasi on ja miten se tuli sinulle?
2. Kerro koiriesi ruokinnasta, mitä, paljonko?
3. Onko koirallesi sattunut koskaan onnettomuutta?
4. Miten koirasi tulee vieraiden koirien kanssa toimeen?
5. Mitä mieltä olet koirien liiasta paapomisesta esimerkiksi harrastuksissa ja koulutuksen parissa?
6. Haaveiletko seuraavasta koirasta, jos et niin miksi et ja jos haaveilet niin minkälaista?
7. Lempirotusi, ja sen hyvät sekä huonot puolet?
8. Mitä mieltä olet Fitdogista ja vastaavista koirien fittnestuotteista? 
9. Lempi koiratavaramerkkisi?
10. Tilaatko paljon nettikaupasta tavaraa sekä ruokaa vai käytkö mielummin kivijalkaliikkeessä, miksi?
11.  Pelkääkö koirasi jotain, jos pelkää niin mitä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti