perjantai 10. huhtikuuta 2015

Aurinkoiset treenit

Varokaa, treenipölinää!

Aamulenkin sijasta mentiinkin parkkikselle treenailemaan. Alta tunti siinä koirien kanssa touhutessa, ajattelin treenata Bamsun kanssa vähän uusia juttuja! Bamsun kanssa siis otettiin tuntumaa ruutuun sekä ohjattuun noutoon, vaikkeivat ne meille vielä "kuulu". Boriksen kanssa piti tokoilla, mutta kun ei vaan keskity niin turha sitä on treenatakaan jos ei ole mieluisaa. Päädyin sitten Boriksen kanssa tekemään hajutehtäviä jollon koiran motivaatio muuttui ihan täysin. Boris ei oikein pidä tokoilusta ainakaan toistaiseksi, vähän liian hidastempoista mun kengurulleni näköjään!

Treenasin Boriksen kanssa ensin, yleensä treenaan Bamsun kanssa ensin niin että Boris saa rauhottua. Vaihtelu tekee ihan hyvää, sillä Boris oli selvästi normaalia enemmän innoissaan kaikesta. Ensin tehtiin sivulletulojuttuja hyvällä vireellä sekä seuruupätkiä, mutta nopeasti Bobon kiinnostus lopahti. Se alkoi haistella maata, leikkiä maassa olevalla risulla sekä hyppi minua päin kun vaadin sitä tekemään jotain. Harjoiteltiin jääviä maahanmenoja herkunheitto tekniikalla (; Eli siis heitän herkkua n. parin metrin päähän, kun koira tulee hakemaan uutta herkkua käsken sen maahan ja heitän maahanmenon jälkeen uuden herkun. Koira oppii että mitä nopeemmin menee maahan sitä nopeemmin tulee herkku) Ne onnistuivatkin ihan hyvin ja jätin Boriksen tokoreenailut siihen.

Bamsun kanssa otettiin pieniä pätkiä kapulan pitoa ja se suussa liikkumista. Bamsu kyllä menee kapulan luokse, muttei tuo sitä. Se ottaa sen suuhun, mutta takaisin kutsuttaessa tiputtaa sen maahan. Joten ajattelin kokeilla ketjuttaa ensin tätä kapula suussa liikkumista joka onnistuikin ihan hyvin (niinkuin Bamsun kanssa melkein aina kaikki onnistuukin). Sitä ei kauaa reenailtu, jätettiin pariin oikein hyvään suoritukseen. Käskin sen siis pitää kapulaa, menin itse n. metrin päähän ja kutsuin sitä ja samalla sanoin pidä-käskyn. Nopsaa se sen hoksasikin, että täähän pitää pitää suussa koko matkan ajan! Sen jälkeen tehtiin ruutujuttuja, tein meille wannabe ruudun kartioista ja harjoiteltiin vain targetin avulla sinne menemistä. Sekin sujui hyvin ja Bamsu oli ihan täysillä mukana, kunnes se alkoi väsymään joka oli itseltäni virhe. Treenasin Bamsun kanssa liikaa kahta uutta asiaa kerralla jolloin sen viretila alkoi loppua kohden hupenemaan. No, olen viisaampi ensikerralla!

Boris teki lopussa sitten hajuerottelujuttuja. Laitoin kartiot riviin ja piilotin yhteen aina herkun Borikselta piilossa. Niistä se sitten etsiskeli namia hyvällä menestyksellä, lopussa aloin harjoittelemaan herkun ilmaisua ennen kun se sai sen ottaa. Eli sillon kun Boris selvästi tajusi missä kartiossa herkku oli, pyysin sitä maahan ja vasta sen jälkeen se sai hakea herkun. Tiedä sitten toimiiko, mutta ihan hyvin se sen hoksasi. Borikselle on selvästi hajuerottelut helppoja ja mieluisia, jos sen kanssa alkaisi niitä ihan harrastamaan?

Ehkä vähän pitkä pölötys, mutta saimpahan treenejä vähän ylös :) Jos on jotain neuvottavaa johonkin, saa neuvoa vapaasti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti